Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Facebook rollen

Facebook rollen

Soms is een Facebook pagina beheren een hele klus. Daarom kan het nuttig zijn om de hulp in te schakelen van andere mensen. Maar natuurlijk wil je zelf de controle over je pagina houden! Daarom heeft Facebook verschillende pagina-rollen.

Welke (functionele) rol krijgt je hulp?

Het is belangrijk om eerst voor jezelf uit te maken welke taken je hulp zal moeten gaan uitvoeren.

Moet hij/zij extra hulp (gebruikers) kunnen toevoegen en verwijderen?

Moet hij/zij berichten kunnen schrijven vanuit de pagina zelf?

Moet hij/zij fans kunnen blokkeren?

Moet hij/zij advertenties kunnen aanmaken?

Moet hij/zij je statistieken kunnen bekijken?

Beheerder

Een beheerder kan echt alles! Als je een pagina aanmaakt, ben je meteen ook de beheerder. Je bent dan de superman of supervrouw die alles kan wijzigen.

Eén van de belangrijkste taken die je dan kan uitvoeren, is het toevoegen van mensen die je kunnen helpen. Je kan ze ook weer verwijderen.

Dit wil zeggen dat als jij iemand toevoegt en je geeft die de rol ‘Beheerder’, dat die persoon jou ook kan verwijderen! Let daar dus héél erg goed mee op!

Redacteur

Een redacteur kan ook alles, behalve de instellingen van de pagina wijzigen, of andere paginarollen toevoegen of verwijderen.

Als je iemand nodig hebt die zo goed als alles kan, is dit de beste rol om toe te kennen.  Je loopt hiermee niet het gevaar dat die persoon jou gaat verwijderen. Of dat die persoon essentiële instellingen van je pagina gaat veranderen.

Je ziet deze rol heel vaak in Facebook-groepen terugkomen.  Vaak zijn deze te actief om als individu te beheren. En dan voeg je enkele Redacteurs toe die mee een oogje in het zeil kunnen houden.

Moderator

Een moderator is iemand die alleen maar kan reageren. Dus als iemand een bericht op de pagina plaatst, kan hij daarop reageren. Of als iemand een bericht naar de pagina stuurt, kan hij daarop antwoorden.

Hij kan niet op andere pagina’s reageren in naam van jouw pagina.

Het is dus echt de bedoeling dat hij de interactie op de pagina mee in de gaten houdt.

Adverteerder

Een adverteerder kan advertenties maken, maar ook de statistieken van de pagina nakijken.  Maar hij kan dus niet in interactie gaan met je fans.

Deze rol kan je bijvoorbeeld toekennen wanneer je het maken van advertenties uitbesteedt aan een marketing-firma.

Analist

Een analist kan enkel je statistieken bekijken.  Hij kan je helpen om je pagina te optimaliseren door je bijvoorbeeld te laten weten welke berichten het het beste doen. Of wanneer je het meeste bereik hebt.

Samenvatting

Alles in een handig schema zodat je nog veel sneller kan beslissen welke rol je iemand toekent!

rollen

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!