Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Wanneer moet je een bericht posten?

Wanneer moet je een bericht posten?

Wat zou het heerlijk zijn als ik je hier een eenvoudig antwoord op zou kunnen geven… Helaas… Ook ik weet niet de perfecte dag en het juiste uur, want het gaat over jouw fans! Je moet posten wanneer zij online zijn.

Gelukkig zijn er een paar richtlijnen die je kan volgen. Ennn…  kan je gebruik maken van de Facebook Statistieken!

 

Theorie

 

Weet je niet precies wanneer je fans online zijn?  Geen nood, Facebook heeft onderzoek gedaan om je te helpen. Ze hebben bekeken wanneer de meeste mensen online zijn. En wat blijkt? De meeste mensen zitten op Facebook tijdens de lunchpauze of na de ‘avondspits’, dus wanneer de kindjes in bed liggen.

Meer concreet:

  • Tijdens de week
    • Tussen 12.00u en 13.30u
    • Na 20.00u
  • Tijdens het weekend
    • Dat hangt ervan af of er sportwedstrijden op TV zijn 🙂

 

Er zijn ook twee populaire Facebook-dagen: donderdag en zaterdag.

 

Je kan de theorie dus alvast gebruiken om eraan te beginnen!

 

 

Praktijk

In de praktijk hangt het er gewoon van af wanneer jouw fans online zijn! En dankzij de gratis Facebook Statistieken, kan je dit ook makkelijk achterhalen!

Die statistieken kan je raadplegen door bovenaan je pagina op “Statistieken” te klikken. In linker navigatie die dan verschijnt, kies je voor “Berichten”.

Zorg ervoor dat het eerste tabblad “Wanneer zijn je fans online?” geactiveerd is.

 

Er is één groot probleem: de tijdzone waarin de grafiek wordt weergegeven, is PST… Dus om te weten hoe het in België zit, moet je bij die uren 9 uren bijtellen (in de zomer 10 uren). De grafiek is dus niet zo makkelijk te lezen.  Maar weet dan daar waar op de grafiek 18:00u staat, het eigenlijk 3u ’s nachts is. En dus maar normaal dat er dan niet veel mensen meer online zijn!

Daar waar de grafiek een duik begint te nemen, zit je eigenlijk op 22u.

 

Bovenaan zie je de dagen staan. Als je met je muis over een dag gaat, verschijnt voor die dag een lijn over de grafiek. Want wanneer je volgers online zijn, kan van dag tot dag afhangen.

Vooraleer je begint te posten, kan je dus best de grafiek even goed bestuderen, want hij bevat heel waardevolle informatie!

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!