Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Een link delen

Een link delen

Je hebt vast ook al eens een link naar je eigen website gedeeld op Facebook.  Soms komt er een afbeelding bij, soms niet.  Maar hoe vang je dat nu goed op?

Achtergrondinformatie

Annabel GraphicsFacebook haalt uit jouw website bepaalde informatie, die ze dan gaan delen op hun website.  Als jij een link naar een pagina wil plaatsen, dan analyseert Facebook de betrokken pagina.  En met de informatie die die pagina prijs geeft, zal Facebook jouw berichtje maken.

De informatie die Facebook nodig heeft, halen ze uit het object “OG”. Dat zijn enkele ‘tags’ die je met de code van je website mee geeft. De bezoeker merkt daar in principe zelfs niets van!

Hoe zorg je ervoor dat die “OG” informatie goed ingevuld is?

Als je zelf je website gebouwd hebt, moet je daarvoor even informatie opzoeken bij de leverancier.

Heb je je website laten ontwerpen door een webdesigner, dan kan je hem of haar contacteren.

Wanneer je je website zelf maakte in WordPress, kan je de plugin Yoast SEO installeren. Met deze plugin kan je heel wat gegevens goed zetten, waaronder de “OG” informatie.

Hoe weet je of de informatie goed ingevuld is?

Hiervoor heeft Facebook een speciale pagina ontwikkeld, die iedereen gratis kan raadplegen!

Via de Object-debugger kan je nakijken welke OG-informatie op een bepaalde website aanwezig is, en hoe Facebook jouw pagina dus zal weergeven.

Extra tip

An Wens Facebook TipHeb je graag dat jouw afbeelding in het groot boven de omschrijving komt te staan? Zorg er dan voor dat je (og-)afbeelding minstens 1200 pixels breed is en 630 pixels hoog!

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!