Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Facebook als informatiekanaal

Facebook als informatiekanaal

Naast alle grappige filmpjes en gevatte quote’s, is Facebook ook het ideale kanaal om als zelfstandige op de hoogte te blijven van noodzakelijk nieuws.

Ik ervaar zelf dat het bijna onmogelijk is om op alle vlakken bij te blijven. Op gebied van webdesign, Facebook en nieuwsbrieven wijzigt er ontzettend veel.  Er schiet dan ook niet veel tijd meer over om ook nog op de hoogte te blijven van de toonaangevende bedrijven, wijzigende wetgeving of interessante opportuniteiten.

Laat het nieuws tot bij jou komen

Gelukkig breng ik dagelijks redelijk wat uurtjes door op Facebook (wat een heerlijke job he? 🙂 )  En ik gebruik Facebook dan ook om mij op de hoogte te houden van het meest interessante nieuws.

Naast de ‘normale’ nieuwskanalen zijn er ook enkele kanalen die specifiek voor zelfstandigen nuttig kunnen zijn.  Zonder compleet te willen zijn, geef ik jullie enkele voorbeelden van pagina’s die zeker de moeite zijn om te volgen.

Belangenorganisaties

Wil je weten welke wetsvoorstellen het meeste impact zullen hebben op jou als zelfstandige of ondernemer? Dan kan je de belangenorganisaties volgen.

De bekendste onder de ondernemers is uiteraard Unizo. Zij hebben ook regionale pagina’s met (uiteraard) regionaal nieuws.

Maar er is ook NSZ.

unizo

nsz

Sociaal secretariaat

Ook de sociale secretariaten komen vaak met interessant nieuws af.

Zo is Xerius momenteel campagne aan het voeren rond bijberoep.

Bij Zenito merk je dan weer een andere insteek, waar ze momenteel heel wat inspirerende quote’s op je afvuren. Ideaal om de moraal hoog te houden!

xerius

zenito

Lokaal nieuws

Vergeet ook niet de Facebook pagina’s te volgen van de gemeenten rondom je! Zo kan je tijdig aan je klanten doorgeven wanneer er speciale acties worden gedaan. Of wanneer jouw zaak moeilijk te bereiken is owv festiviteiten.

Gemeente Boechout doet dat trouwens heel goed!

boechout

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!