Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Kenmerken van je fans

Kenmerken van je fans

Toegegeven, een echt flitsende titel kan je het niet noemen… Maar het gaat niet over de namen van je fans, maar effectief over hun kenmerken. Leeftijd, locatie, geslacht. Ja, natuurlijk is dat belangrijk!

Waar kan je dat terugvinden?

Boven je omslagfoto klik je op “Statistieken” en dan kies je links voor “Personen”.  Het scherm dat getoond wordt, zal er een beetje zoals dit uit zien:

 

An Wens Facebook Tip

klik op de afbeelding om te vergroten

 

 

En welke informatie vind je er?

 

An Wens Facebook Tip

 

Geslacht

Links zie je staan hoeveel vrouwen en hoeveel mannen mijn pagina leuk vinden: 62% zijn vrouw, 38% zijn man.

Waarom is dit belangrijk?

Als ik foto’s post, zal ik meer succes oogsten met een foto van een boeket bloemen dan met een foto van een sportwagen. Ervan uit gaande dat mijn fans de cliché’s bevestigen natuurlijk.

 

Leeftijd

Het staafdiagram geeft weer hoeveel mannen en vrouwen van welke leeftijd mijn pagina leuk vinden. Voor de vrouwen is de leeftijd van 45 tot 54 het meest vertegenwoordigd. Maar eigenlijk mag je zeggen dat dat 25 tot 54 jaar is.

Bij de mannen zie je dat ook hier de meeste tussen 45 en 54 jaar oud zijn.  Maar de leeftijd van 35 tot 44 is opmerkelijk minder vertegenwoordigd dan bij de vrouwen!

Waarom is dit belangrijk?

Je communicatiestijl pas je best aan naargelang de leeftijd.  Voor mij wil dat zeggen dat de belangrijkste leeftijdcategorie (45-54), niet opgegroeid is met Facebook!  Het is dus belangrijk dat ik mijn tips voldoende duidelijk uitleg, en stap voor stap.

Maar het wil ook zeggen dat ik geen foto’s moet posten van rollators, want dat is nog lang niet aan de orde.

Anti-rimpel crèmes daarentegen… 😉

 

An Wens Facebook Tip

 

Land

Onder het staafdiagram zie je drie tabellen staan.  De linkse geeft aan uit welke landen de fans komen.

Waarom is dit belangrijk?

Wanneer België tegen Nederland voetbalt, kan ik maar best de kaart van België kiezen 🙂 Of wanneer ik mijn fans ga vragen naar de “heetste man in BV-land”, dan heeft het weinig zin om een Nederlander naar voor te schuiven.

Maar ook: ik moet vooral de nadruk leggen op de Belgische feestdagen.

 

Plaats

De middelste tabel geeft weer van welke regio je fans komen. De mijne komen voornamelijk uit Antwerpen.

Waarom is dit belangrijk?

Op 15 augustus zullen de meeste van mijn fans begrijpen waarom ik de wereld een fijne moederdag wens! En “worstenbroden en appelbollen” zullen ook begrepen worden.

Maar als ik een evenement organiseer, moet ik dat niet in Brussel gaan doen. De meeste fans komen uit het Antwerpse, dus beter in die buurt iets organiseren.

Ik kan bovendien ook de mooie streektaal gebruiken om mijn posts in te schrijven 🙂

 

Taal

De laatste tabel geeft een overzicht van welke taal de fans spreken.  Of beter: welke taalinstelling ze hebben gekozen voor hun Facebook pagina!

Want de 13 personen die als taal “Engels (US)” en “Engels (UK)” hebben, zijn wellicht ook gewoon Vlamingen die liever met een Engelstalige Facebook pagina werken.

Waarom is dit belangrijk?

Uiteraard is het belangrijk voor de taal van je posts… Zo kan ik het maar beter bij Nederlands houden, met occasioneel een Engelstalig bericht er tussen.

 

Zo zie je maar, Facebook kan je een schat aan informatie opleveren. Je moet ze alleen weten te vinden!

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!