Kan je niet kiezen welke domeinnaam?
Kies ze dan allemaal en laat er een mini-website voor bouwen!

Je bent hier: Home » extra » Mini Website

Mini-website

Het is vaak moeilijk om dé juiste domeinnaam te vinden.  Vaak zijn er verschillende die in aanmerking komen!  Stel je voor dat je een schoonheidssalon hebt waar je manicure, pedicure en gelaatsverzorging aanbiedt.  We noemen je fictief “Fannie”.  Je zou dan volgende domeinnamen kunnen kopen:

  • www.schoonheidssalonfannie.be
  • www.manicurefannie.be
  • www.pedicurefannie.be
  • www.gelaatsverzorgingfannie.be

Je zou op allemaal een website kunnen laten bouwen. Maar naast de enorme kostprijs, zit je ook elk jaar met onderhoud van de vier websites…

Wat we in dit geval doen, is op www.schoonheidssalonfannie.be een gewone website bouwen (Basis of Uitgebreid).

Op www.manicurefannie.be bouwen we een mini-website die enkel gaat over manicure.  Voor de rest leggen we gewoon een link naar de échte website. Dus we zeggen wel “bij Manicure Fannie kan je ook terecht voor pedicure”. Maar we verwijzen daarbij dus naar de grote website.

Op www.pedicurefannie.be doen we hetzelfde: we bouwen een mini-website die enkel over pedicure gaat. We vermelden dat we ook manicure en gelaatsverzorgingen aanbieden, maar linken daarvoor naar de grote website.

Wat is het voordeel van een mini-site?

Het grote voordeel is dat je de mini-website helemaal kan bouwen rond het zoekwoord dat je ook in de domeinnaam ziet staan.  Dat maakt de website heel sterk op SEO-vlak.

Maar ook het feit dat je linkt naar je grote website, is een groot voordeel.  Want hoe meer (relevante) linken er bestaan naar je grote website, hoe beter die zal scoren in Google!

Je wint dus eigenlijk twee keer!

Wat is het nadeel van een mini-site?

Doordat het een heel kleine site is (slechts één pagina), bouwen we hem niet in WordPress…. Het is een website die we puur in code bouwen waardoor je hem niet zelf kan aanpassen.  Maar ook dat heeft weer een voordeel!  Doordat hij niet met WordPress gebouwd is, moet je hem ook niet jaarlijks onderhouden… Je bespaart er dus een onderhoudscontract mee uit!

Hoe ziet een mini-site eruit?

Een mini-site ziet er grafisch héél eenvoudig uit en de layout ligt vast voor alle mini-sites. We bouwen de mini-site uiteraard wel met jouw huisstijlkleuren en logo!

Hoeveel kost een mini-site?

  • Een mini-site kost éénmalig slechts 275 euro!
  • Daarnaast betaal je jaarlijks je domeinnaam en hosting (150 euro samen).
  • Aangezien het geen WordPress-website is, hoef je geen onderhoud te laten uitvoeren.

 

Opgelet: deze dienst bieden we enkel aan aan klanten die een instapwebsite, basiswebsite of uitgebreide website bij ons kochten.