Hoe verloopt een fotoshoot voor een profielfoto

4 aug 2018 | Facebook, LinkedIn, webdesign

Sta jij graag voor de lens?  Ik vermoed dat je even graag als ikzelf voor de lens van een fototoestel staat… Zelfs een selfie nemen is voor mij eerder een straf. Dus stapte ik onlangs met de moed in mijn schoenen bij een fotograaf binnen…

Ik ging weer naar huis met drie afspraken op zak:

Het intake-gesprek

Tijdens het intake-gesprek bekijken Wilfried en Lieve wie jouw doelgroep is, hoe je over wil komen, wat je huisstijl is en hoe je foto op je website moet passen.  Je krijgt kleding-advies mee, advies over accessoires (juwelen) en make-up. (ik vermoed dat je als man niet zoveel advies over make-up zal krijgen….)

Kortom: ik ging alvast met een gerust hart naar huis! Ik wist hoe ik er tijdens de shoot zou moeten uitzien én ik wist dat dat ook was hoe ik wou overkomen bij mijn bezoekers!

De fotoshoot

Dat is een half uur in drie verschillende settings/outfits, met ‘de juiste’ glimlach op je gezicht.

Bovendien was ik helemaal niet nerveus, want we hadden tijdens het intake-gesprek alles al overlopen. Wilfried wist daardoor perfect wat ik wou. En ik wist dat ik eruit zag zoals ik wou overkomen.

Tijdens de shoot geeft Wilfried perfect aan wat je moet doen.  Lachen, niet teveel, niet te weinig. Je hoofd recht houden, of iets schuin.  Zitten, staan, leunen.  Concrete en vriendelijke instructies waar ik iets mee kon doen!

De selectie

Tijdens de laatste afspraak had Wilfried uit de fotoshoot een eerste selectie gemaakt. Hij kiest er de foto’s uit waarop je datgene uitstraalt wat de bedoeling was.  De foto hiernaast bijvoorbeeld, zat daar niet bij.  Schijnt dat ik daar toch niet echt zo professioneel op over kom…?

Eigenlijk is de selectie veel moeilijker dan de shoot.  Want uit al die foto’s er eentje kiezen die je goed vindt… Dat is bijna onbegonnen werk.  Want:

  • Je hebt de perfecte outfit aan
  • Je hebt de juiste make-up aan
  • Jouw haar ligt voor één keer goed
  • Je hebt een goddelijke glimlach op je gezicht

Dus elke foto is goed! Op elke foto sta je goed! Op allemaal!!

Dus nee, ik kon er niet eentje uitkiezen…

Het is er eentje geworden voor op mijn website, uiteraard op de “Over An” pagina

En eentje voor op mijn Linked-In profiel.

En die van hierboven? Die vond ik perfect passen bij deze nieuwsbrief!

Dus krijg jij het spaans benauwd bij het horen van het woord “profielfoto”? Spring gerust eens bij Wilfried’s Fotoatelier binnen. Warme ontvangst door een koppel dat perfect weet hoe ze de juiste profielfoto moeten maken!

4 aug 2018 | Facebook, LinkedIn, webdesign

Small meer info

Graag meer info?

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat...

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het bouwen van een netwerk van zoveel mogelijk linken naar jouw website. We geven je enkele tips!

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent