Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Hoe verloopt een fotoshoot voor een profielfoto

Hoe verloopt een fotoshoot voor een profielfoto

Sta jij graag voor de lens?  Ik vermoed dat je even graag als ikzelf voor de lens van een fototoestel staat… Zelfs een selfie nemen is voor mij eerder een straf. Dus stapte ik onlangs met de moed in mijn schoenen bij een fotograaf binnen…

Ik ging weer naar huis met drie afspraken op zak:

 

Het intake-gesprek

Tijdens het intake-gesprek bekijken Wilfried en Lieve wie jouw doelgroep is, hoe je over wil komen, wat je huisstijl is en hoe je foto op je website moet passen.  Je krijgt kleding-advies mee, advies over accessoires (juwelen) en make-up. (ik vermoed dat je als man niet zoveel advies over make-up zal krijgen….)

Kortom: ik ging alvast met een gerust hart naar huis! Ik wist hoe ik er tijdens de shoot zou moeten uitzien én ik wist dat dat ook was hoe ik wou overkomen bij mijn bezoekers!

 

De fotoshoot

Dat is een half uur in drie verschillende settings/outfits, met ‘de juiste’ glimlach op je gezicht.

Bovendien was ik helemaal niet nerveus, want we hadden tijdens het intake-gesprek alles al overlopen. Wilfried wist daardoor perfect wat ik wou. En ik wist dat ik eruit zag zoals ik wou overkomen.

Tijdens de shoot geeft Wilfried perfect aan wat je moet doen.  Lachen, niet teveel, niet te weinig. Je hoofd recht houden, of iets schuin.  Zitten, staan, leunen.  Concrete en vriendelijke instructies waar ik iets mee kon doen!

De selectie

Tijdens de laatste afspraak had Wilfried uit de fotoshoot een eerste selectie gemaakt. Hij kiest er de foto’s uit waarop je datgene uitstraalt wat de bedoeling was.  De foto hiernaast bijvoorbeeld, zat daar niet bij.  Schijnt dat ik daar toch niet echt zo professioneel op over kom…?

Eigenlijk is de selectie veel moeilijker dan de shoot.  Want uit al die foto’s er eentje kiezen die je goed vindt… Dat is bijna onbegonnen werk.  Want:

  • Je hebt de perfecte outfit aan
  • Je hebt de juiste make-up aan
  • Jouw haar ligt voor één keer goed
  • Je hebt een goddelijke glimlach op je gezicht

Dus elke foto is goed! Op elke foto sta je goed! Op allemaal!!

 

Dus nee, ik kon er niet eentje uitkiezen…

Het is er eentje geworden voor op mijn website, uiteraard op de “Over An” pagina

En eentje voor op mijn Linked-In profiel.

 

En die van hierboven? Die vond ik perfect passen bij deze nieuwsbrief!

Dus krijg jij het spaans benauwd bij het horen van het woord “profielfoto”? Spring gerust eens bij Wilfried’s Fotoatelier binnen. Warme ontvangst door een koppel dat perfect weet hoe ze de juiste profielfoto moeten maken!

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!