Een website die technisch in orde is en blijft.
Jouw zekerheid voor een veilige toekomst.

Je bent hier: Home » extra » Onderhoudspakket WordPress

Verleng de levensduur van je website mbv een onderhoudspakket

Voor je boekhouder gaat je website gemiddeld 5 tot 6 jaar mee.  Maar dat wil nog niet zeggen dat je ook elke 5 tot 6 jaar een volledig nieuwe website moet laten bouwen!

Wanneer je ervoor zorgt dat je website goed onderhouden wordt, is er geen reden om hem zowiezo na 5 tot 6 jaar weg te gooien.  Dankzij onze onderhoudspakketten kunnen we voor elke soort website het meeste aangewezen onderhoudsprogramma aanbieden.

Wat verstaan we onder ‘onderhoud van een WordPress website’?

Een WordPress-website is net als software. Je kan het vergelijken met je Windows- of Apple besturingssysteem. Die software wijzigt regelmatig waardoor je vaak updates moet uitvoeren (die niet altijd vlekkeloos verlopen).

Tijdens een onderhoud gaan we bepaalde zaken voor je doen:

 • We installeren alle updates die er voor jouw website uitgebracht zijn;
 • Zowel plugins als WordPress zelf worden ge-updated;
 • We kijken na of de firewall bepaalde meldingen gegeven heeft die we in de gaten moeten houden;

Maar naast de technische zaken, nemen we ook een kijkje naar je website zelf: ben je goed bezig met het aanpassen van teksten, zien je blogberichten er goed uit, ga je correct om met afbeeldingen? Want we staan je graag bij met advies!

Bescherm je website optimaal mbv een onderhoudspakket

Een goed onderhouden website heeft nog een bijkomend voordeel. Het zorgt ervoor dat je website optimaal beschermd is tegen hackers!  Aangezien WordPress een heel populair systeem is om websites te bouwen, is het ook heel aantrekkelijk voor hackers. Ook de ‘kleine’ websites. In dit blogartikel lees je wat er precies gebeurt wanneer jouw website gehacked wordt.

Onderhoudspakket Medium
(maandelijks)

Firewall

Backups

 • wekelijks
 • 5 versies
 • lokaal bewaard

Updates

 • Kleine updates maandelijks
 • Grote updates jaarlijks
 • Update Firewall jaarlijks

Prijs voor herstel: € 300,00

1 gratis herstel bij jaarabonnement

SLA onderhoudspagina: 2 werkdagen

SLA herstel: 7 werkdagen

 

(meer uitleg over deze termen vind je onderaan)

330 €

of 12 x 30 € maandelijks

Maandelijks Onderhoud

Firewall

Backups

 • wekelijks
 • 5 versies
 • lokaal bewaard

Updates

 • Plugins
 • WordPress
 • SEO
 • Firewall
 • PHP

(meer uitleg over deze termen vind je onderaan)

330 €

of 12 x 30 € maandelijks

Een extra woordje uitleg

Firewall

Een Firewall zorgt ervoor dat je website beschermd is tegen hackers. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet oneindig kan gokken voor het juiste wachtwoord.

Updates

De software waarmee je website gemaakt is (zowel WordPress al de plugins) wijzigt regelmatig.  Doorgaans gaat het over kleine foutjes die opgelost worden, kleine aanpassingen of dringende beveiligingslekken die gedicht werden.

We spreken over grotere updates wanneer er ook effectief iets aan de werking van de software verandert.  Zoals bv wanneer je van Windows 7 overstapt op Windows 10.  Op zo’n momenten moeten we de website extra nakijken of alles nog wel vlotjes samen werkt.

De firewall houdt een log bij van alles wat de voorbije periode verdacht was (zoals bv iemand die met een foute login probeert in te loggen).  Tijdens een onderhoud bekijk ik de logs en pas ik indien nodig de firewall aan zodat hij jouw website nog beter kan beschermen.

SLA onderhoudspagina

Het herstel van een website neemt behoorlijk wat tijd in beslag en kan ik dus niet altijd onmiddellijk uitvoeren.

Daarom zorgen we ervoor dat we een corrupte website meteen offline halen.  In de plaats installeren we een pagina waarop staat “Onze website is momenteel in onderhoud. Je kan ons contacteren op dit e-mailadres: …”

Zo ben je niet helemaal offline!

We zorgen ervoor dat de onderhoudspagina binnen de 2 werkdagen online staat.

Backups

Een backup is een volledige copy van je website. We nemen een copy van elke letter tekst, afbeelding, pagina, navigatie, …  Zo’n backup kunnen we terug plaatsen wanneer er iets mis loopt met je website.  Wijzigingen die je na de laatste backup uitgevoerd hebt, zijn helaas verloren. Daarom nemen we elke week een backup.

Je kan een backup bewaren op de hosting zelf, waar je website staat (lokaal) of je kan de backup extern bewaren zoals bv op een OneDrive, Dropbox,…

Herstel

Stel dat er toch iets mis gaat en je website is niet meer bruikbaar. Op dat moment moeten we je website herstellen.  We verwijderen alle data van de corrupte website. We verwijderen de databank en alle bestanden. We verwijderen alle gebruikers en stellen nieuwe wachtwoorden in.

We nemen de meest recente backup en plaatsen die terug.  We voeren meteen een onderhoud uit en evalueren of extra acties nodig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Zo’n herstel duurt gemiddeld 5 werkuren en kost daarom € 300

Per jaar doen we maximum één keer een gratis herstel.  Maar laat ons vooral hopen dat dat niet nodig zal zijn!

SLA Herstel

Omdat een herstel de nodige tijd vraagt, kunnen we dat niet altijd meteen uitvoeren.  Daarom zorgen we er eerst voor dat er een onderhoudspagina online staat.

Binnen de 7 werkdagen zorgen we ervoor dat de website volledig hersteld is.