SEO – een kwestie van teksten en strategie.

Je bent hier: Home » extra » SEO Copywriting

SEO – Copywriting

SEO of Search Engine Optimization is ontzettend belangrijk voor je website!  Het bepaalt hoe goed je website gevonden zal worden. Met andere woorden: op welke pagina van Google je getoond zal worden.

Je website heeft honderden schroefjes waar je je SEO mee kan verbeteren. Maar één van de belangrijkste zijn toch je teksten…. Die zijn trouwens niet enkel belangrijk voor je positie in Google. Maar ze zijn ook belangrijk om je klanten te overtuigen!

Om ervoor te zorgen dat je teksten zowel de zoekmachines als je toekomstige klanten bekoren, kan je ze laten schrijven door een professionele tekstenschrijver.  Die persoon gaat ervoor zorgen dat je teksten voldoende eigenheid behouden, maar tegelijk ook je klanten écht warm maken!

Voor je website kan je je teksten op 4 verschillende niveau’s laten behandelen.

Standaard SEO

Bij de Standaard SEO, die in elke website inbegrepen is, gaan we heel wat schroefjes van je website goed zetten.

We doen een standaard zoekwoordenonderzoek.  Daarmee onderzoeken we enkele termen en alternatieven zodat we weten waarop jouw klanten zullen zoeken.

Je schrijft en bezorgt ons zelf je teksten.  Wij plaatsen ze in de website en passen daar waar nodig enkele woorden aan zodat de juiste zoektermen gebruikt worden.

Basis SEO

Bij een basis SEO doen we hetzelfde als bij Standaard SEO.

De teksten die je aanlevert, zullen door een copywriter herwerkt worden zodat de juiste zoektermen goed gebruikt worden.

Je teksten worden dus meteen een niveau hoger getild!

Premium SEO

Bij Premium SEO worden je teksten volledig door een copywriter geschreven.  Jullie hebben een meeting zodat de copywriter je goed leert kennen en weet wat jouw verwachtingen zijn.  Dankzij die uitgebreide briefing kan hij/zij aan de slag met jouw teksten.

Het grote voordeel is vooral dat je zelf je hoofd niet hoeft te breken over je tekst.

Deze optie is dus ideaal voor mensen die niet graag schrijven.

Extended SEO

Wanneer we nog een stapje verder gaan, laten we elk blogbericht of elke nieuwsbrief door een copywriter schrijven.

We werken met verschillende copywriters samen. Ieder heeft zijn eigenheid en we zijn zeker dat je er iemand tussen vindt waar jij een goede klik mee hebt!

Ontdek hier onze partners in copywriting

En wat als je nog een stapje verder wil gaan? Wat als je écht wil meedingen naar die begeerde eerste plaats in Google?

Professioneel SEO-beleid voor jouw website

De eerste plaats in Google is, afhankelijk van jouw sector, een moeilijk te behalen droom.  Want wat als je tegen de bol.com’s, Zalando’s of de grootste kledingwinkel in België moet opboksen?

Dan zijn gewoon teksten die goed geschreven zijn, niet meer voldoende.  Dan heb je een echt SEO-beleid nodig.

Met zo’n SEO beleid ga je per zoekterm bekijken wanneer je doelgroep de zoekterm gebruikt en ga je de teksten van je website op het juiste moment afstemmen op het juiste zoekwoord. Bovendien zorg je ervoor dat je je website continu voedt met nieuwe “content” zodat hij voor Google interessant blijft.

Een proces dat zeker niet evident is! Daarom werken we graag samen met Paul Haarman die na een kennismakingsgesprek bekijkt welke zoekmachine optimalisatie voor jouw website aangewezen is.