SEO – een kwestie van teksten en strategie.

Je bent hier: Home » extra » SEO Copywriting

SEO – Copywriting

SEO of Search Engine Optimization is ontzettend belangrijk voor je website!  Het bepaalt hoe snel anderen je website vinden. M.a.w. of ze al dan niet op de eerste Google-zoekpagina verschijnt.

Je website bestaat uit honderden schroefjes waarmee je je SEO kunt verbeteren. Maar één van de belangrijkste is toch je tekstaanbod… Teksten die trouwens niet enkel belangrijk voor je Google-positie,  maar evenzeer om je klanten te overtuigen!

Zorg ervoor dat je teksten zowel de zoekmachines als je toekomstige klanten bekoren, en laat ze schrijven door een professionele tekstschrijver. Die zorgt ervoor dat je teksten voldoende eigenheid behouden, maar tegelijk je klanten ook écht warm maken!

Voor je websiteteksten kun je trouwens kiezen voor één van onze vier verschillende niveaus.

Standaard SEO

Bij de Standaard SEO, inbegrepen in elke website, zetten we een heleboel schroefjes van je website goed.

We doen een standaard zoekwoordenonderzoek.  Daarmee bekijken we enkele termen en alternatieven zodat we weten met welke woorden je klanten jouw product of dienstverlening zoeken.

Je schrijft en bezorgt ons zelf je teksten.  Wij plaatsen ze in de website en passen, waar nodig, enkele woorden aan zodat de juiste zoektermen aan bod komen.

Basis SEO

Bij een basis SEO herwerkt een copywriter je aangeleverde teksten, die de juiste zoektermen zo goed mogelijk gebruikt.

Je teksten worden dus meteen naar een niveau hoger getild!

Premium SEO

Bij Premium SEO schrijft een copywriter je teksten volledig.  Je ontmoet de copywriter zodat hij/zij je goed leert kennen en weet wat jouw verwachtingen zijn.  Dankzij die uitgebreide briefing kan hij/zij aan de slag met jouw teksten.

Het grote voordeel is dat je zelf je hoofd niet hoeft te breken over je tekst.

Deze optie is dus ideaal voor mensen die niet graag schrijven.

Extended SEO

Graag een stapje verder? Dan laat je al je blogberichten of nieuwsbrieven schrijven door een copywriter.

We werken samen met verschillende copywriters, elk met hun eigen aanpak en (schrijf)stijl. Daar zit zeker dat je er iemand tussen waar jij een goede klik mee hebt!

Ontdek hier onze partners in copywriting

De tekst op deze pagina werd herschreven door Ruud. Benieuwd hoe hij er origineel uitzag? Klik dan hier.

Wil je graag werk zien van Sofie? Dat kan! Zij heeft namelijk mijn volledige “Over An” pagina geschreven.

En wat als je nog een stapje verder wil gaan? Wat als je écht wil meedingen naar die begeerde eerste plaats in Google?

Professioneel SEO-beleid voor jouw website

De eerste plaats in Google is, afhankelijk van jouw sector, een moeilijk te behalen droom.  Want wat als je tegen de bol.com’s, Zalando’s of de grootste kledingwinkel in België moet opboksen?

Dan zijn gewoon teksten die goed geschreven zijn, niet meer voldoende.  Dan heb je een echt SEO-beleid nodig.

Met zo’n SEO beleid ga je per zoekterm bekijken wanneer je doelgroep de zoekterm gebruikt en ga je de teksten van je website op het juiste moment afstemmen op het juiste zoekwoord. Bovendien zorg je ervoor dat je je website continu voedt met nieuwe “content” zodat hij voor Google interessant blijft.

Een proces dat zeker niet evident is! Daarom werken we graag samen met Paul Haarman die na een kennismakingsgesprek bekijkt welke zoekmachine optimalisatie voor jouw website aangewezen is.