WordPress

19 mrt 2015 | Terminologie, webdesign

Wanneer ik een website bouw, gebruik ik daarvoor het CMS WordPress. Het is gebruiksvriendelijk software waarmee je zelf je website verder kan onderhouden.  Maar voor de meeste mensen zijn deze twee zinnen niet helemaal duidelijk. Dus graag ga ik even in op wat WordPress nu precies is en waarom ik ervoor gekozen heb.  Want ik vind dat mijn klanten goed geïnformeerd moeten zijn!

De eerste websites

Zoals elk goed verhaal, begint ook dit met “Er was eens…”. Je kan al sinds 1993 een website laten bouwen (mijn eerste website bouwde ik in 1997 al!). De enige manier om toen websites te bouwen, was puur in html. Als je als klant even later wijzigingen wilde doen, kon je dat alleen maar aan je webdesigner vragen.  Je kon zelf geen aanpassingen doen. Voor sommige zaken is dat een dure affaire. Denk maar aan restaurants met een wisselend maandmenu. Of een fotograaf die regelmatig nieuwe foto’s op zijn website wilde plaatsen. Het beheren van een website was toen een lopende rekening.

De moderne websites

Gelukkig is er de voorbije 20 jaar veel veranderd.  Momenteel kennen we het concept “CMS” of “Content Management System“. Een beheersysteem waarmee je de inhoud van je website zelf kan beheren. Ja, ook als je geen IT-achtergrond hebt! Het is even eenvoudig als werken met Word.

De voordelen van WordPress

WordPress is zo’n CMS. In januari 2004 kwam de eerste versie op de markt. Het is dus ondertussen een betrouwbaar, stabiel en heel populair systeem.

Enkele keren per jaar komt er een nieuwe versie uit. Want de technologie staat niet stil! Om die versie in jouw website te installeren, raden we een onderhoudspakket aan.  Want daar heb je wel de nodige technische kennis voor nodig.

Ik heb voor WordPress gekozen omdat het voor mijn klanten heel gebruiksvriendelijk is.  Mijn klanten kunnen dus met weinig ervaring gemakkelijk zelf hun website aanpassen.

Ondertussen zijn er al meer dan 26 miljoen websites met WordPress gebouwd!

Het pakket is geschreven volgens de codeer-standaarden. Op zich niet zo belangrijk, zou je denken, maar de manier waarop je website gecodeerd is, is ook belangrijk voor de vindbaarheid (SEO) van jouw website. Dat wil zeggen dat een website die met WordPress gemaakt is, goed scoort in zoekmachines.

Maar het allerbelangrijkste blijft toch dat je zelf de inhoud van je website kan aanpassen.  Je kan zelf jouw prijzen wijzigen, openingsuren aanpassen, nieuws toevoegen…  Je krijgt er zelfs van mij een handleiding bij waarin exact uitgelegd staat hoe je jouw website kan aanpassen.

Nog niet overtuigd? Neem dan zelf een kijkje op https://wordpress.org/ of neem gerust contact met me op.

19 mrt 2015 | Terminologie, webdesign

Small meer info

Graag meer info?

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat...

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent