DNS voorwaarden

15 dec 2016 | Terminologie, webdesign

DNS Belgium. Je hebt er wellicht nog nooit van gehoord. Nochtans zijn zij heel belangrijk voor jouw domeinnaam!

Wie is DNS Belgium?

DNS Belgium is de organisatie die de Belgische domeinnamen verhuurt. Elke domeinnaam die op .be, .brussels of .vlaanderen eindigt, passeert via DNS Belgium.

Zij beslissen dan ook over de regels die aan die domeinnamen verbonden zijn.

Wat is er gewijzigd?

Eigenlijk niet zo heel erg veel.  Het gaat vooral om een opfrissing en vervollediging van de algemene voorwaarden. Op hun eigen website staat het volgende:

  1. Ze hebben nu expliciet opgenomen dat elke wijziging in de algemene voorwaarden ook van toepassing is op mensen die hun website al vroeger geregistreerd hebben.
  2. Ze hebben de tekst makkelijker leesbaar gemaakt.
  3. Enkele principes die ze al lang toepasten, hebben ze nu ook opgenomen in de algemene voorwaarden.
  4. En als domeinnaamhouder moet je meewerken om je gegevens up-to-date te houden

Je kan de volledige algemene voorwaarden hier nalezen.

De belangrijkste aanpassing

“De eigenaar moet een werkend e-mail adres hebben.”

En dat e-mailadres moet bij DNS bekend zijn.

Waarom? Elke officiële informatie over jouw domeinnaam, zal via dat e-mailadres verlopen.  Dus als DNS zijn voorwaarden nog eens aanpast, zal je op dat e-mailadres een bericht krijgen.

Als je e-mailadres niet langer werkt, moet je het laten aanpassen! Zorg er dus altijd voor dat je aan je registrar of aan je webdesigner, het juiste e-mailadres geeft. Zeker wanneer je bijvoorbeeld overstapt naar een andere internet-provider en daardoor een ander e-mailadres krijgt!

Hoe zit dat bij onze klanten?

Wij registreren voor onze klanten steeds de domeinnaam/domeinnamen. Uiteraard op hun naam en e-mailadres, zoals het hoort.  Aangezien we dit vaak doen, weten we ook exact hoe we een transfer of nieuwe registratie moeten regelen. Onze klanten kunnen dus op hun beide oren slapen.

15 dec 2016 | Terminologie, webdesign

Small meer info

Graag meer info?

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat...

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent