Hoe doe je promo zonder korting te geven?

21 jun 2023 | Marketing

Solden, Black Friday, Cyber Monday, … Moet je altijd korting geven, of kan het ook anders?

De meest populaire koopjesperiode is zonder meer de solden. Elke kledingwinkel weet dan exact wat er moet gebeuren: korting geven. Een hele maand lang. Twee keer per jaar. Maar wat als je geen kledingwinkel hebt en toch wil mee surfen op het succes van die periodes?

Dan moet je op een creatieve manier omgaan met korting geven!

Geef méér in plaats van minder

In plaats van dat je korting gaat geven op jouw diensten of producten, kan je ook een cadeau’tje geven. Want wie krijgt er nu niet graag cadeau’tjes?

Wat het meest ideale cadeau is, hangt uiteraard van je bedrijf af. Zorg altijd dat het wat aanleunt bij jouw aanbod. We geven graag enkele voorbeelden:

 • Wanneer je een doos ijs koopt, krijg je er 2 lepels bij zodat je thuis met een leuk lepeltje je ijsje kan opeten;
 • Wanneer je een laptop koopt, krijg je er een schuivertje bij om over je camera te plakken;
 • Wanneer de loodgieter langs komt, laat hij een wc-rol met leuke tekst achter;
 • Bij je wellness-center krijg je een gastendoekje cadeau;
 • Bij een coaching-sessie krijg je een appeltje voor extra vitamientjes;
 • Bij aankoop van 6 flessen wijn ontvang je 2 onderzettertjes;
 • Wanneer je een consult van 60 minuten boekt, krijg je er 15 minuten bij;
 • Bij het inschrijven voor een online cursus, krijg je een half uur gratis 1-op-1 coaching;

Gouden regels

In bovenstaande voorbeelden hoort het cadeau’tje altijd bij het beroep van het bedrijf. Het zou bv voor een webdesigner heel vreemd zijn om een wc-rol aan onze klanten te geven. Behalve misschien wanneer op elk vel staat “Error 404 – Page not found”. Wanneer je je klant een cadeau’tje geeft, zorg er dan voor dat:

 • Het een cadeau’tje is dat jouw klant gráág ontvangt. Als schoonheidsinstituut een staaltje anti-rimpelcrème meegeven is doorgaans geen groot compliment voor je klant.
 • Het een creatief cadeau’tje is. Een balpen met gewoon de naam van je bedrijf op geeft mij het gevoel dat je gewoon van je balpennen af moest.
 • Het een cadeau’tje is waardoor je klant aan jouw bedrijf moet denken. Als ik bij de opticien een cactus cadeau krijg, doet dat eerder mijn wenkbrauwen fronsen dan dat het mij aan de opticien doet denken.
 • Indien mogelijk, personaliseer het cadeau’tje. Dus geef je post-its, laat er dan op z’n minst je logo op drukken.

Denk aan het DNA van jouw bedrijf

Het DNA van jouw bedrijf is altijd belangrijk. Bij elke beslissing die jij voor jouw bedrijf neemt, moet je nadenken of die beslissing ook bij jouw bedrijf past. Als jouw webdesigner een heel ernstig persoon is, altijd strak in het pak, afgeborsteld, zakelijk, … Dan is het vreemd om van hem een grappig cadeau te ontvangen.

Is het DNA van jouw bedrijf speels, dan is het vreemd om aan jouw klanten een saaie zwarte balpen te geven.

Misschien zit het zelfs niet in jouw DNA om cadeau’tjes en kortingen te geven! Want ook dat kan. Doe niet mee met een hype als die niet bij jouw bedrijf past. Durf achter jouw bedrijf te staan en de juiste keuzes te maken voor jouw bedrijf. Er is tenslotte maar één persoon die mag en kan beslissen over wat goed is voor jouw bedrijf, en dat ben jij!

Succes!

21 jun 2023 | Marketing

Small meer info

Graag meer info?

Een persoonlijke service

Ja, hoe wollig kan je klinken he? Maar wij kunnen dat concreet uitleggen! Dit is wat wij bedoelen wanneer we je een persoonlijke service...

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat...

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent