Mobielvriendelijk

17 mrt 2016 | webdesign

Een tijd geleden veroorzaakte Google heel wat heisa. Ze gingen namelijk websites afstraffen die niet mobielvriendelijk zijn. Ondertussen is de heisa gaan liggen, maar… het blijft wél actueel!

Oude website?

Dateert jouw website nog van voor de smartphone-periode? Of van het begin ervan?

(Om even te schetsen: in 2002 kwam de eerste smartphone uit met snel mobiel internet. De eerste iPhone dateert van 2007.)

Dan is de kans reëel dat je website nog niet is aangepast aan smartphones…

Zeker bij oude websites werd geen rekening gehouden met de grootte van het scherm. Schermen werden in die periode alleen maar groter en groter! En toen kwamen er plots smartphones op de markt met mini-schermpjes…. Wees dus niet te hard voor je toenmalige webdesigner!

Nakijken of je website voldoet

Je kan dit natuurlijk op je eigen smartphone nakijken! Maar Google heeft ook zijn eigen test ontworpen!

Surf naar de Mobile-Friendly Test en kijk daar na of jouw website mobiel-vriendelijk is.

Oeps, niet mobiel-vriendelijk. Wat nu?

Heb je hem zelf gemaakt? Kijk dan na of het systeem dat je gebruikte, ook templates heeft die ‘responsive’ zijn. Dat zijn in principe templates die er ook op smartphone en tablet goed zullen uit zien. Meestal kan je eenvoudig een nieuwe template installeren en behoud je de inhoud van je website. Maar informeer je goed voordat je eraan begint!

Heb je met een webdesigner gewerkt? Neem dan contact op met hem/haar. Zit eens samen om te bekijken hoe het probleem kan opgelost worden en hoeveel dat dan zal kosten.

Hou er rekening mee dat een nieuwe website laten bouwen in sommige gevallen goedkoper zal zijn!

17 mrt 2016 | webdesign

Small meer info

Graag meer info?

Een persoonlijke service

Ja, hoe wollig kan je klinken he? Maar wij kunnen dat concreet uitleggen! Dit is wat wij bedoelen wanneer we je een persoonlijke service...

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent