Zelf je website maken?

25 feb 2016 | webdesign

Er bestaan verschillende manieren om je website zelf samen te klikken. Waarom zou je voor zo’n optie kiezen? Omdat je het leuk vindt én omdat het goedkoper is dan een vakman in te schakelen.

Vind je het leuk?

Voor sommige mensen is het inderdaad een leuke hobby.  Uitzoeken hoe het systeem werkt, hoe je de kleuren kan aanpassen, hoe je een foto kan toevoegen, … Maar zelfs dan kruipt er best wel veel tijd in het maken van een degelijke website, zeker wanneer je dit niet gewoon bent.  Dus voor je eraan begint: weet je zeker dat je genoeg geduld hebt om hem zelf te maken?  Want je gaat er heel wat uurtjes aan moeten werken en het gaat niet altijd van een leien dakje lopen!

Weeg dus zeker af of je voldoende tijd hebt en die tijd wil investeren in een website.

Is het goedkoper?

Denk altijd goed na voor je je laat verleiden tot goedkope oplossingen. Sommige oplossingen zijn gratis, maar je moet er de reclame van het bedrijf dan wel bij nemen.  En wil je dat wel, op je professionele website?  Wil je dat je bezoekers zien dat je voor een gratis website gekozen hebt?  Wanneer je die reclame niet meer wil, moet je vaak een behoorlijk (maandelijks) bedrag betalen. Voor de rest van je carrière.

Er zijn ook goedkope oplossingen waar je maandelijks of jaarlijks voor moet betalen.  Op zich kan dat heel goedkoop lijken, maar bereken even hoeveel de website je op een jaar kost. Of op vijf jaar. Want hoe lang wil je met de website verder doen?

Bij sommige oplossingen heb je na twee jaar meer betaald dan wanneer je een professioneel had ingeschakeld!  En bij die professioneel had je er lang niet zoveel uren van je tijd moeten in investeren…

Is hij echt op jouw maat?

Je kan meestal kiezen uit talrijke ’templates’. Zo veel, dat je al gauw enkele uren zoet bent met simpelweg te kiezen hoe de website eruit moet gaan zien. Maar zit er een template bij die helemaal bij jouw bedrijf past? Die past bij het logo, bij de klanten, bij het imago?

Wanneer klanten je website bezoeken, is dat de eerste indruk die ze van je bedrijf krijgen. Het kan dan maar beter een goede eerste indruk zijn!

Oeps, niet perfect!

Heb je toch zelf je website gebouwd? Dan kan het voorvallen dat er iets niet helemaal lukt, of er anders uit ziet dan je zou willen.  Want “klik, klik, klaar!” vergt toch hier en daar wat meer kennis dan het systeem deed vermoeden.  Of je bent wel tevreden met je website, maar je twijfelt of hij er wel professioneel uit ziet.

Een professionele webdesigner kan je dan enkele praktische tips geven. Het gaat vaak over kleine dingen die de gebruiksvriendelijkheid van je website verhogen. Of details die ervoor zorgen dat hij een veel meer professionele uitstraling krijgt.

We kunnen echter geen wonderen verrichten… Vaak zijn goedkope oplossingen zeer beperkt in mogelijkheden. Dus ook wij moeten dan roeien met de riemen die we hebben!

Doe-het-zelven of een vakman?

Voor zaken die zo belangrijk niet zijn, zal je mij zien doe-het-zelven.  Maar zaken die perfect moeten zijn, of die het imago van mijn zaak vertegenwoordigen, laat ik liever over aan mensen die er de nodige ervaring voor hebben.

Hetzelfde raad ik aan wanneer je over een website nadenkt.  Een website voor je huisdier of hobby, kan je perfect zelf maken. Wat maakt een beetje reclame op zo’n website uit. Of wat maakt het uit dat je buurman zijn website er net hetzelfde uitzien?

Maar voor je professionele bezigheden… Denk toch goed na. Overweeg alle opties en reken de kosten juist uit, op lange termijn.   Je zal veel tijd steken in de website, tijd die je niet aan je klanten kan besteden.

En voor je denkt: “Ik kan een professionele website niet betalen.”, vraag eerst eens een offerte. Wie weet valt het allemaal best nog mee!  Wij proberen alvast om rekening te houden met jouw budget en een oplossing te zoeken die binnen dat budget past.

Ik wens je alvast veel succes!

25 feb 2016 | webdesign

Small meer info

Graag meer info?

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat...

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het bouwen van een netwerk van zoveel mogelijk linken naar jouw website. We geven je enkele tips!

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent