Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Hoe ga je snel naar je bedrijfspagina?

Hoe ga je snel naar je bedrijfspagina?

Wanneer je Facebook opent, zal je steeds op je tijdlijn terecht komen.  Maar je wil natuurlijk ook weten wat er op je professionele pagina gebeurt! Of je wil een bericht delen op je professionele pagina.  Vroeger typte ik bovenaan mijn eigen pagina in om er zo naartoe te gaan.  Maar dat kan eigenlijk veel efficiënter!

Methode 1: Traag maar zeker

Zoals ik daarnet al schreef, kan je bovenaan in de zoekbalk je eigen pagina ingeven om ze te zoeken (en uiteraard ook te vinden). Klik in de lijst met resultaten jouw pagina aan.

Je krijgt nu een overzicht van pagina’s, groepen, personen, berichten, ….  Zoek het type waar “pagina” bij staat. Als je daarop klikt, kom je op je eigen pagina uit.

 

Methode 2: De standaard

Je bedrijfspagina is toegevoegd aan je persoonlijke profiel. Daardoor moet je maar één login onthouden: die van je persoonlijke profiel. Het zorgt er ook voor dat Facebook in de balk waar je je persoonlijke profiel kan beheren, ook een link heeft gestopt naar je professionele pagina. Héél handig! Maar dus wel goed verstopt…

Helemaal rechts in de blauwe Facebook-balk je zie een piepklein rechthoekje.  Ja hoor, daar zit je pagina verborgen!

Facebook methode 2

 

Methode 3: Snelkoppelingen

Deze zit misschien voor sommige onder jullie verborgen. Geen paniek, ik leg sevens uit wat je eraan kan doen.

Wanneer je je pagina hebt aangemaakt, heb je de keuze gekregen om ze toe te voegen aan je snelkoppelingen.  Als je dat gedaan hebt, dan kan je heel eenvoudig naar je pagina gaan door in de linker balk bij je snelkoppelingen te kijken:

 

Wat als jouw pagina niet bij de snelkoppelingen staat?

Als je met je muis over de titel “Snelkoppelingen” gaat, krijg je een extra optie ” Bewerken”

Als je daarop klikt, krijg je een lijst met alle pagina’s die je volgt.  Zoek jouw pagina, klik op het pijltje rechts en kies voor “vastzetten aan bovenkant”

 

Methode 4: De samenvatting

Facebook toont op je persoonlijke profiel een samenvatting van je bedrijfspagina.  Kijk maar rechts bovenaan, onder de verhalen.

Door op de naam van je pagina te klikken, ga je ook eenvoudig naar je pagina.

Methode 5: De bedrijfsmanager

De laatste tijd probeert Facebook ons zoveel mogelijk te laten werken met de bedrijfsmanager. Die vind je ook bovenaan in de blauwe balk, onder het pijltje.

Op de home-pagina van de bedrijfsmanager krijg je een lijst te zien van alle pagina’s waar je eigenaar van bent. Klik op de naam van je pagina om die te openen. De layout zal anders zijn, omdat de pagina echt in de bedrijfsmanager geopend wordt. Maar de functies blijven hetzelfde.

 

 

En hoe ga je nu terug?

4 manieren om naar je Facebook Pagina te gaan. Maar hoe ga je nu terug naar je persoonlijke tijdslijn?

Gelukkig is daar maar één manier voor en die zit absoluut niet ver verstopt! Bovenaan in de blauwe balk ga je via de eerste knop naar je eigen tijdslijn (dus de berichtjes die jij gepost hebt) en via de tweede knop (“Home” of “Startpagina”) ga je naar je gewone tijdslijn (met berichtjes van al je vrienden en pagina’s die je volgt).

Terug naar tijdslijn

 

Zit je in de bedrijfsmanager? Dan heb je deze optie niet. In de bedrijfsmanager klik je helemaal rechts bovenaan op het pijltje en je kiest dan “Naar persoonlijk nieuwsoverzicht gaan”.

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!