5 populaire Google Lettertypes voor op je website

6 feb 2020 | webdesign

Het lettertype waarin je de teksten van je website schrijft, is heel erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor of bezoekers je tekst graag lezen of niet. Met een moeilijk leesbaar lettertype zullen ze namelijk snel weer vertrekken, of vooral afgeleid zijn!  Het is echter de bedoeling dat de inhoud blijft hangen, dat mensen écht lezen wat er staat.

Daarom heb ik hieronder 5 lettertypes opgenomen die je gratis van Google kan gebruiken.

Ze zijn alle 5 heel erg geschikt voor je website. Ze hebben subtiele verschillen die je best op hun eigen pagina gaat bekijken.

#1 Roboto

Roboto heeft mooie, ronde vormen maar behoudt toch zijn strakke karakter. Tegelijk is het een “open” lettertype. Dat zie je oa aan de letter “t”. De onderkant van de letter eindigt haast horizontaal ipv dat ze een beetje naar boven gaat. Hetzelfde geldt voor de e’s.

Door de natuurlijke vorm van de letters, is dit een heel leesbaar lettertype.

Roboto: https://fonts.google.com/specimen/Roboto

#2 Open Sans

Open Sans is een lettertype dat heel breed uit komt.  Dat maakt dat je tekst luchtig over komt en mensen hem dus graag zullen lezen.

Ben je iemand die graag lange teksten schrijft? Blijf dan misschien toch beter weg bij Open Sans, want je tekst gaat nog veel langer lijken!

Het lettertype is geoptimaliseerd voor zowel digitaal, als geprinte media als mobiel.

Open Sans: https://fonts.google.com/specimen/Open+Sans

#3 Lato

Fait divers: Lato is pools voor zomer 🙂

De standaard set van Lato heeft minder karakters dan de vorige twee. Dus als je teksten zal schrijven met veel speciale symbolen, controleer dan zeker eerst of Lato wel geschikt is (of gebruik de extended versie).

Lato werd ontwikkeld voor de huisstijl van een groot bedrijf, maar die besloten uiteindelijk om het over een andere boeg te gooien. Dat maakt dat Lato een heel professioneel uiterlijk heeft.

Bij Lato vallen vooral de hoofdletters op. Die zijn heel elegant en haast minimalistisch.

Lato: https://fonts.google.com/specimen/Lato

#4 Raleway

Hoewel dit lettertype op de vierde plaats staat, is het eigenlijk (ten opzichte van de anderen in dit lijstje) minder geschikt voor doorlopende tekst.

Het lettertype is vooral bedoeld voor het gebruik in titels.  Daardoor begint het lettertype ook in een heel fijne dikte!  Als je je titels groot genoeg zet, kan dat wel. Doorlopende tekst moet je echter echt wel dikker zetten: regular of zelfs medium.

Ik vind vooral de “w” in dit lettertype heel erg leuk!

Raleway: https://fonts.google.com/specimen/Raleway

#5 Ubuntu

Ubuntu is eigenlijk een besturingssysteem (zoals Windows en Mac).  Het Ubuntu lettertype is gemaakt om in dat besturingssysteem te gebruiken voor elk menu-item, knop en in de dialoogvensters.  Het is dus specifiek ontworpen voor schermen.

Aangezien het besturingssysteem wereldwijd gebruikt wordt, beschikt het lettertype dan ook over (zo goed als) alle mogelijke speciale karakters.

Zelfs de light-variant van Ubuntu is nog steeds heel goed leesbaar!

Ubuntu: https://fonts.google.com/specimen/Ubuntu

Wat je ook kiest, zorg dat het leesbaar is!

Wil je de volledige collectie van Google Fonts bekijken? Dat kan op deze pagina: https://fonts.google.com/

Zoek je een lettertype om de tekst van je website in te schrijven, kies dan bij “Categories” voor “Sans Serif”.

Veel succes!

6 feb 2020 | webdesign

Small meer info

Graag meer info?

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat...

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent