Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Breng variatie in je tekst

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat je tekst toch aangenaam blijft om te lezen!

Schrappen, schrappen, schrappen

We kunnen er nu eenmaal niet omheen: een ellenlange tekst is NIET leuk om te lezen.  Een roman lezen we wél graag. Maar een website is niet gemaakt om te lezen als een roman.

Dus ga eerst even kritisch door je tekst en schrap alles wat overbodig is.  Alles wat jij wél belangrijk vindt, maar waar je klant eigenlijk helemaal geen interesse in heeft.

Nee, dit is geen leuk proces, maar je gaat er echt even door moeten!

Verdeel je tekst in paragrafen

Begin je tekst af en toe eens op een nieuwe regel.  Het geeft de hersenen van je bezoeker een fractie van een seconde de tijd om te verwerken wat hij/zij juist gelezen heeft.

Bovendien gaat het ervoor zorgen dat niet elke regel van voor tot achter vol met tekst staat. De extra “witruimte” die vrij komt, zorg voor rust en een aangename sfeer!

Gebruik tussentitels

Je hebt vast verschillende onderwerpen in je tekst.  Durf die te benoemen en zet er dan ook een treffende tussentitel boven.  Dat maakt het voor de bezoeker gemakkelijker om je tekst te gaan scannen. Ze weten in één oogopslag waar de tekst over gaat en welke stukken ze écht interessant zullen vinden.

Zet hier en daar een belangrijk woord in het vet

Net zoals je hierboven kan zien, heb ik telkens één of meer woorden in het vet aangeduid.  Het gaat elke keer over dingen die emotie oproepen, of die de essentie zijn.  Zeker niet overdrijven, want als alles in het vet staat, heeft dat ook niet meer het gewenste effect natuurlijk!

Gebruik opsommingstekens

Dit demonstreer ik beter met een voorbeeld.

Je kan bij ons terecht voor het maken van een eenvoudige instapwebsite, een basis website, een website met blog, een webshop, hulp bij je nieuwsbrieven of we kunnen jouw nieuwsbrieven helemaal van je overnemen.

Dit kan je ook op deze manier schrijven:

Je kan bij ons terecht voor:

Welke van deze twee vond jij nu het meest aangenaam? En zie je ook dat de opsomming zorgt dat er wat variatie in de pagina komt te zitten?

Conclusie

Een lange tekst hoeft niet altijd saai te zijn!  Zorg dat je op de juiste plaats bovenstaande tips toepast en je zal zien dat ook een lange test best ok is!

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!