Gratis tips
voor jouw website

Je bent hier: Home » Wat gebeurt er als je website gehacked werd?

Wat gebeurt er als je website gehacked werd?

Aangezien WordPress een heel populair systeem is om websites te bouwen, is het ook heel aantrekkelijk voor hackers. Ook de ‘kleine’ websites.

Wat doet een hacker precies?

Bij het hacken maakt een hacker gebruik van een beveiligingslek om zo jouw website te “overmeesteren”.  Doordat ze volledige controle over je website nemen, kan je er zelf niets meer mee doen. De website wordt voor jou (en de webdesigner) volledig onbruikbaar.  De hacker heeft volledige controle en kan eender welke inhoud op jouw website plaatsen.  En doorgaans gaat dat uiteraard niet over inhoud die jij graag op jouw website hebt!

Wat is het gevolg voor jouw website?

Eerst en vooral lijdt jouw bedrijf imagoschade.  Want iemand surft naar jouw website en komt op een heel ‘foute’ plaats terecht.

Ten tweede krijgt jouw website ook een negatieve score.  Want Google kan uiteraard niet lachen met malware en phishing. Ze zullen jouw website dan ook als ‘gevaarlijk’ aanduiden. En het duurt wel even voor Google opnieuw vertrouwen heeft in jouw website.

Ten derde worden gehackte websites door grote firewalls tegen gehouden. Dat wil zeggen dat iemand die voor een groter bedrijf werkt dat zijn eigen firewall heeft, vanop zijn/haar bureau een foutmelding zal krijgen wanneer ze naar jouw website surfen. En ook hier duurt het enkele weken vooraleer het vertrouwen hersteld is!

Hoe voorkom je dat je website gehacked wordt?

Ik geef je graag vijf heel belangrijke tips:

  • Installeer altijd een firewall
  • Zorg voor een goede hosting maatschappij die zelf ook de nodige voorzorgen neemt.
  • Gebruik veilige wachtwoorden
  • Gebruik géén gebruiker “admin”
  • Zorg dat je je website altijd goed onderhoudt en dat je (stabiele) updates zo snel mogelijk installeert

Een goed onderhouden website is een veilige website!

Investeer in een onderhoudspakket

Afhankelijk van de noden van jouw website, bekijken we welk pakket het beste bij jouw website past. Want niet elke website heeft een duur onderhoud nodig!  Maar een slecht onderhoud kan je wel duur te komen staan….

Ontdek hier ons aanbod Onderhoudspakket WordPress of neem contact met me op voor meer advies op maat.

TIPS ALS EERSTE ONTVANGEN

Vond je dit een interessante tip?

Mis dan geen enkele nieuwe tip! Schrijf je in en ontvang elke nieuwe tip meteen in je mailbox!

Je ontvangt maximum 1 x per maand een mail.

Meer informatie over ons privacy-beleid kan je hier terugvinden.

Hallo, ik ben An Wens en ik maak dagelijks professionele websites voor gedreven, gepassioneerde ondernemers.  Via deze blog beantwoord ik vragen die ik het vaakst tegen kom rond webdesign.  Wil je ook graag een professionele website? Neem dan zeker contact met me op!