Hoe komt je website bovenaan in Google?

23 apr 2015 | SEO, webdesign

Vaak krijg ik de vraag “Kan jij mijn website bovenaan in Google krijgen?”.  Ik begrijp waarom, maar toch krijg ik er rillingen van.  Want je maakt geen website voor Google. Je maakt een website voor je klant! En gelukkig is Google het daarover met mij eens…

Google vindt dezelfde factoren belangrijk als jij en ik. En dat maakt dat wij het zoekprogramma zo graag gebruiken: het begrijpt ons.   Vraag dus niet “Hoe scoor ik hoog bij Google?” maar vraag “Hoe scoor ik hoog bij mijn klant?”.

Want dat is het belangrijkste: de klant moet jouw website graag bezoeken. De klant moet vinden dat jouw website een hoge score verdient. De klant moet graag terug komen. En toekomstige klanten moeten zich meteen thuis voelen zodat ze ook effectief klant zullen worden.  De klant staat centraal, niet Google!

Als webdesigner doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat elke website die door mijn handen gaat, goed scoort bij de bezoekers.  Bij jouw bezoekers. Bij jouw klanten. Bij jouw doelgroep.

Google en jouw klant houden van goede teksten

Teksten zijn één van de belangrijkste elementen van je website (naast een slim design).  Klanten zoeken namelijk nog steeds in woorden. Ze typen woorden in in Google wanneer ze op zoek zijn naar iets.  Daarom zijn de teksten van je website ook zo belangrijk.

Schrijf je je teksten volledig zelf? Dan zal ik ze nakijken. Ik bekijk of je geen termen gebruikt hebt die je klanten niet zullen begrijpen. Maar ik kijk ook na of de teksten ‘slim’ geschreven zijn zodat Google ze ook zal kunnen oppikken.  Ik geef je daarbij enkele standaard tips.

Schrijf je liever je teksten niet zelf, dan werken we samen met een copywriter of zelfs met een SEO-specialist.

Maar wat we nooit zullen doen, is teksten schrijven die enkel en alleen voor Google geschreven zijn, want daarmee jaag je je klanten gegarandeerd weg!

Google en jouw klant houden van een duidelijke structuur

Ik zorg voor een duidelijke structuur in uw website. Een stukje van het werk wordt al gedaan door WordPress zelf.  Het pakket heeft van zichzelf een structuur die heel rechttoe rechtaan is. En daar bouw ik graag op verder. Zo zorgen we voor een duidelijke navigatie met woorden die de lading dekken… Je klanten vinden zo snel de informatie die ze zoeken!

Google en jouw klant houden van een mobiele website

PC, laptop, tablet of smartphone?  Iedereen heeft er wel één of meerdere in huis.  Dat geldt ook voor jouw klanten! Dus ja, jouw website moet op allemaal even goed werken! Zeker wanneer je een nieuwe website laat maken.  Denk niet “mijn doelgroep gebruikt geen smartphone”. Mijn neefjes spelen spelletjes op de smartphone van hun ouders. En programma’s als “Benidorm Bastards” en “Beat da Bompaz” hebben al bewezen dat je de oudjes niet moet onderschatten.  We zorgen er dus voor dat welke website “responsive” is, om het met een duur woord te zeggen.

Google wil het beste voor jouw klant

Je zet je klant altijd al centraal. In alles wat je doet. In elke beslissing die je neemt.  Elke keer vraag je jezelf af: “Wat wil mijn klant echt?”.  Maak die reflex ook bij het maken van jouw website. Je zal zien dat Google jou ervoor zal belonen.

23 apr 2015 | SEO, webdesign

Small meer info

Graag meer info?

Breng variatie in je tekst

Heb je veel te vertellen? Dan kan je website er al gauw als een saaie encyclopedie gaan uitzien.  Met de tips in dit bericht zorg je ervoor dat...

Begin vandaag aan jouw nieuwe website

Expert zijn in ons vak. Daar gaan wij voor. Als webdesigner, grafisch ontwerper, fotograaf of copywriter. Wij leggen onze lat hoog zodat jouw huisstijl en website tot in de puntjes verzorgd zijn.

Wil je ons leren kennen? Vraag dan een afspraak en wij maken graag tijd voor jou!

Inschrijven netwerkevent

Yes! Je hebt gelijk, netwerken kan je bedrijf écht een boost geven! Connecteren met gedreven netwerkers, mensen die jouw bedrijf graag willen ondersteunen en vooruit helpen.  Dat is wat een goede ondernemer doet!

Vul hieronder jouw gegevens in en dan zorgen wij dat je warm onthaald wordt!

Tot snel!

Inschrijven Netwerkevent

Inschrijven Netwerkevent